سونوگرافی تعیین جنسیت

تعیین جنسیت جنین با سونوگرافی

در صورتی که باردار هستید و نمی‌توانید تا 9 ماه صبر نمائید که جنسیت نوزاد خود را بدانید خبر خوب برای شما این است که روش‌های مختلفی وجود دارد که از همان ماه‌های اولیه می‌تواند جنسیت نوزاد شما را با تقریبا بسیار بالایی پیش بینی نماید.یکی از روش‌های بدون تهاجم و ایمن که جهت تعیین جنسیت نوزاد به کار می‌رود روش سونوگرافی می‌باشد. در ادامه‌ی این مقاله توضیحاتی در مورد این روش ارائه خواهیم داد.

سونوگرافی تعیین جنسیت

سونوگرافی جنین

سونوگرافی جنین یک روش تصویربرداری از جنین می‌باشد که با کمک امواج صوتی انجام می‌شود. امواج صوتی کاملاً بی‌خطر بوده و هیچ گونه آسیبی به مادر و یا نوزاد وارد نمی‌نماید.

به طور کلی سونوگرافی یکی از اولین آزمایش‌هایی است که از همان هفته‌های اول بارداری جهت بررسی سلامت نوزاد به مادران پیشنهاد می‌شود. سونوگرافی می‌تواند اطلاعات کاملی در مورد رشد و تکامل جنین با توجه به سن بارداری ارائه نماید. با استفاده از سونوگرافی بسیاری از مشکلات و ناهنجاری‌های ارثی، مادرزادی و سایر موارد در همان مراحل اولیه قابل شناسایی می‌باشد.

نحوه انجام سونوگرافی در دوران بارداری

پیش از حضور در مرکز سونوگرافی لباس‌هایی راحت بپوشید که در ناحیه‌ی شکم بتوانید آن را باز نمائید.

پیشنهاد می‌شود جهت انجام سونوگرافی‌هایی که در هفته‌های اول انجام می‌دهید به مقدار حداقل 6 لیوان آب بنوشید تا مثانه‌ی شما پر باشد، پر بودن مثانه به پزشک کمک می نماید تا دید بهتری از جنین داشته باشد.

پس از اینکه روی تخت سونوگرافی دراز کشیدید یک ژل مخصوص روی شکم شما پخش می‌شود سپس دستگاه کوچکی به نام مبدل در قسمت‌های مختلف شکم شما حرکت داده می‌شود، این دستگاه امواج صوتی را به داخل رحم می‌فرستد و انعکاس امواج را به تصاویری تبدیل می‌نماید که در صفحه‌ی نمایش روبروی پزشک قابل مشاهده می‌باشد.

پس از پایان سونوگرافی، ژل از روی شکم پاک می‌شود و نتایج سونوگرافی همراه با تصاویری از جنین در اختیار شما قرار می‌گیرد.

مدت زمان انجام سونوگرافی جنین حدود 30 دقیقه طول می‌کشد.

زمان انجام سونوگرافی در طی دوران بارداری

در طی هر بارداری جهت تعیین سلامت جنین حداقل سه سونوگرافی پیشنهاد می‌شود، زمان مناسب جهت انجام این سونوگرافی‌ها عبارتند از:

سه‌ماه اول: سه‌ماهی‌ی اول بارداری از اولین روز آخرین قاعدگی تا 13 هفتگی را شامل می‌شود. در طی اولین سونوگرافی بارداری مورد تائید قرار می‌گیرد، اطلاعات دیگری که در این سونوگرافی به شما ارائه می‌شود عبارت است از:

  • سن بارداری
  • تاریخ زایمان
  • دوقلو بودن و یا چند قلو بودن جنین‌ها

این سونوگرافی ممکن است از روی شکم و یا به روش ترانس واژینال انجام شود.

سونوگرافی سه ماهه‌ی دوم: این سونوگرافی در هفته‌های 14 تا  26 بارداری انجام می‌شود. نتایج این سونوگرافی در مورد سلامت رشد و نمو جنین اطلاعات مهمی را در اختیار پزشک قرار می‌دهد.

سونوگرافی سه‌ماهه‌ی سوم بارداری: سونوگرافی که در طی هفته‌های 27 تا 40 بارداری تجویز می‌شود. این سونوگرافی اطلاعاتی در مورد وزن نوزاد، محل قرار گرفتن جفت، وضعیت جنین، میزان مایع آمنیوتیک و سایر موارد ضروری که جهت زایمان باید مورد بررسی قرار بگیرد را در اختیار پزشک قرار می‌دهد.

زمان مناسب جهت تعیین جنسیت جنین با سونوگرافی

برای تعیین جنسیت جنین می‌توان در پایان سه‌ ماهه‌ی اول بارداری و یا در اوایل سه‌ ماهه‌ی دوم بارداری جهت سونوگرافی اقدام نمود. در صورتی که تمایل دارید از جنسیت جنین اطلاع داشته باشید باید پیش از شروع سونوگرافی و یا در حین انجام آن به پزشک متخصص سونوگرافی اطلاع دهید.

تعیین جنسیت با سونوگرافی به عنوان هدف ثانویه سونوگرافی در نظر گرفته می‌شود و هدف اول از تمام سونوگرافی‌هایی که در دوران بارداری انجام یم‌شود تعیین سلامت و رشد کودک می‌باشد.

میزان دقت در تشخیص جنسیت جنین با استفاده از سونوگرافی

هرچقدر که سن جنین کوچکتر باشد دقت تشخیص جنسیت کاهش می‌باشد به عنوان مثال در هفته‌ی یازدهم بارداری سونوگرافی می‌تواند با 70.3 درصد اطمینان جنسیت جنین را تعیین نماید یعنی در 11 هفتگی به احتمال 70 درصد جنسیتی که در سونوگرافی به شما اعلام شده است صحیح می‌باشد اما در 30 درصد موارد احتمال خطا وجود دارد.

در 12 هفتگی میزان دقت سونوگرافی به 98.7 درصد افزایش می‌یابد و در 13 هفتگی سونوگرافی در 100 درصد موارد جنسیت را درست تشخیص می‌دهد.

کاربرد تئوری نوب در تشخیص جنسیت جنین

همه‌ی نوزادان دارای غدد تناسلی هستند که به آن نوب گفته می‌شود. نوب که در بین پاها قرار گرفته است معمولاً بین هفته‌ی 11 تا 13 بارداری تشکیل می‌شود. بر اساس این تئوری اگر نوب با زاویه‌ی بیش از 30 درجه در مقابل ستون فقرات قرار بگیرد نوزاد پسر خواهد و اگر این زاویه کمتر از 10 درجه باشد جنین دختر خواهد بود.

این تئوری در مطالعه‌ای بین 656 جنین تک قلو مورد بررسی قرار گرفت و نتایج تحقیق نشان داد این تئوری در 93 درصد موارد تشخیص درست را ارائه نموده است.

نکته‌ای که در انتها باید بدانید این است تا اوایل سه‌ماه‌ی دوم همواره ممکن است نتایج سونوگرافی با مقداری خطا مواجه شود بنابراین بهتر است جهت تعیین جنسیت دقیق جنین خود تا سونوگرافی سه‌ماه‌ی دوم صبر نمائيد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط