جفت پایین در بارداری

جفت پایین در بارداری به چه علت رخ می‌دهد؟

جفت پایین در بارداری به چه علت رخ می‌دهد؟ جفت اندامی است که در دوران بارداری اکسیژن و مواد غذایی را به جنین انتقال می‌دهد. اما متاسفانه گاهی در دوران بارداری شرایط جفت دچار مشکلاتی می‌شود که یکی از آنها پایین جفت در بارداری یا جفت سر راهی است. این عارضه می‌تواند در اواخر بارداری باعث خونریزی و حتی زایمان زودرس شود. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی درباره جفت پایین در بارداری بیان کنیم، با ما همراه باشید.

جفت پایین در بارداری

جفت جنین به لایه های داخلی رحم متصل می‌شود که گاهی ممکن است فاصله آن تا دهانه رحم کم باشد. با افزایش سن بارداری، اندازه رحم نیز بزرگتر می‌شود و به مراتب جفت تا حدودی خود را به سمت بالا می‌کشد اما این مسئله بسیار مهم است که جفت پایین در چه ماهی از بارداری به شما اعلام می‌شود. زمانی که جفت در ما‌ه‌های آخر بارداری از حد معمول خود پایین‌تر بیاید و پزشک زنان صلاح ببیند، احتمال زیاد زایمان سزارین را به فرد پیشنهاد می‌دهد تا خطری برای نوزاد رخ ندهد.

درباره جفت پایین در بارداری

پایین بودن جفت در بارداری چند نوع دارد؟

پایین بودن جفت در بارداری انواع مختلفی دارد که شامل موارد زیر می‌باشد:

  • پایین بودن جزئی جفت جنین: مقدار جزئی و محدود جفت به سمت دهانه رحم، تغییر موقعیت داده است.
  • پایین بودن کم جفت جنین: اغلب در اوایل دوران بارداری رخ می‌دهد.
  • پایین بودن مرزی جفت جنین: این نوع حتماً به دهانه رحم فشار وارد می‎‌کند.
  • پایین بودن بیش از حد جفت: در این زمان به احتمال زیاد، زایمان سزارین انجام می‌شود و امکان زایمان طبیعی وجود ندارد.

علائم جفت پایین در بارداری

علائم جفت پایین در حاملگی در همه خانم ها یکسان نیست و حتی این امکان وجود دارد که در برخی زنان اصلا هیچ علائم و نشانه ای وجود نداشته باشد. علائم جفت پایین در بارداری عبارتند از:

  • خونریزی یا لکه بینی بدون درد
  • درد خفیف و ناگهانی در ناحیه دهانه رحم
  • سایز نامناسب رحم نسبت به سن بارداری
  • قرارگیری جنین در ناحیه پایین شکم

علت های جفت پایین در بارداری

اگر در ابتدای بارداری با این مسئله رو به رو باشید و حتی خونریزی و یا لکه بینی ناشی از آن داشته باشید، یعنی باید بدانید که خطراتی ممکن است جنین شما را تهدید کند. در ادامه به برخی از دلایل پایین آمدن جفت در بارداری اشاره خواهیم داشت:

  • بارداری‌های چند قلویی
  • بالا بودن سن مادر
  • جراحی‌های قبلی رحم (مانند برداشتن فیبر رحمی، سزارین)
  • سابقه سقط جنین
  • شکل غیر طبیعی رحم
علت جفت پایین در بارداری

چگونه پایین بودن جفت تشخیص داده می‌شود؟

پزشک متخصص زنان و زایمان در هفته 18 تا 21 بارداری، با سونوگرافی اولتراسوند، موقعیت جفت را کنترل می‌کند. اگر جفت پایین باشد، یک سونوگرافی دیگر در حدود هفته 32 به منظور کنترل مجدد موقعیت قرار گرفتن جفت، باید انجام شود. روش های تشخیص پایین بودن جفت در بارداری عبارتند از :

سونوگرافی از روی شکم

این نوع سونوگرافی با کمک ژلی بر روی شکم و مبدل برای مشاهده اندام داخلی شکم انجام می‌شود. امواج صوتی می‌توانند به عنوان خروجی تصاویری را در مانیتور نمایش دهند.

سونوگرافی واژینال

این سونوگرافی از طریق کانال واژن و دهانه رحم انجام می‌شود. در حقیقت سونوگرافی واژن یکی از بهترین و دقیق ترین روش ها برای بررسی پایین بودن جفت جنین است.

راه های درمان پایین بودن جفت در بارداری

به طور کلی باید بدانید که برای درمان این مشکل، هیچ راهی وجود ندارد و مادر باید در این زمان و البته اگر که متخصص زنان تجویز کند، استراحت مطلق داشته باشد. زمانی که خونریزی وجود نداشته باشد، نیاز نیست که استراحت مطلق داشته باشید. به طور کلی درواقع شما باید زیر نظر بهترین متخصص پریناتالوژی در تهران، این مشکل را کنترل کنید. پیشنهاد می‌کنیم برای درمان پایین بودن جفت در بارداری به دکتر محبوبه غریب لکی مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط