علت تیرگی واژن

مهم ترین علت های تیره شدن واژن که خانم ها نمی دانند!!!

به طور طبیعی پوست ناحیه واژن نسبت به سایر قسمت‌های بدن تیره‌تر می‌باشد، در بیشتر خانم‌هایی که رنگ پوست روشنی دارند رنگ واژن در محدوده‌ی رنگ ارغوانی تا قهوه‌ای قرار دارد اما در خانم‌هایی که رنگ پوست بدن آنها تیره‌تر می‌باشد رنگ واژن روشن‌تر می‌باشد.

بنابراین تفاوت رنگ واژن با بقیه قسمت‌های بدن امری طبیعی می‌باشد اما گاهی اوقات میزان این تیرگی افزایش می‌یابد.

دلایل تیره شدن واژن چیست؟

با اینکه تیره شدن رنگ واژن در اکثر موارد یک بیماری و مشکل جدی نمی‌باشد اما در اغلب موارد خانم‌ها با مشاهده‌ی تیره شدن رنگ واژن دچار اضطراب می‌شوند و به دنبال دلایل آن می‌باشند. در ادامه به برخی از مهمترین دلایل تیرگی واژن در خانم‌ها اشاره می‌نمائیم.

تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی مختلفی در دوره‌های متفاوت زمانی در بدن خانم‌ها اتفاق می‌افتد. این تغییرات هورمونی می‌تواند منجر به ایجاد تغییراتی در ناحیه تناسلی شود. بر اساس تحقیقات کالج متخصصان زنان و زایمان امریکا، در طی دوران بلوغ به دلیل افزایش ناگهانی استروژن، رنگ واژن ممکن است تیره‌تر شود.

همچنین در اواخر دهه 30 و 40 با نزدیک شدن به دوران یائسگی و کاهش استروژن نیز تاثیرات مشابهی در بدن رخ می‌دهد.

علت تیرگی واژن

سندرم تخمدان پلی کیستیک

پیشتر در مورد تغییرات هورمونی و تاثیری که بر تیرگی واژن دارد صحبت کردیم. به جز تغییرات طبیعی هورمونی بدن، ممکن است برخی بیماری‌ها منجر به تغییرات هورمونی شود. سندرم تخمدان پلی کیستیک بیماری است که منجر به ایجاد کیست‌های کوچک در تخمدان و تغییرات هورمونی شدید می‌شود. هورمون آندورژن (هورمون جنسی مردانه) می‌تواند بر میزان استروژن تاثیرگذار باشد و در نتیجه تیرگی واژن افزایش بیابد.

برخی عفونت‌ها

گاهی اوقات قسمت خارجی ناحیه تناسلی ممکن است توسط قارچ‌ها دچار آلودگی شود. آلودگی‌های قارچی در ناحیه تناسلی خارجی می‌تواند منجر به تیرگی واژن شود.

مقاومت به انسولین

افرادی که دچار اضافه وزن می‌شوند ممکن است مقاومت به انسولین را تجربه نمایند. مقاومت به انسولین نیز به نوبه‌ی خود می‌تواند منجر به ایجاد وضعیتی به نام آکانتوز نیگریکانس می‌شود که می‌تواند اطراف واژن به خصوص قسمت داخلی باسن را تیره نمایند.

تعریق در ناحیه تناسلی

افرادی که تعریق زیادی دارند معمولاً بیشتر از سایرین دچار تیرگی واژن می‌شوند. عرق بدن حاوی مواد شیمیایی می‌باشد که می‌تواند بر رنگ پوست تاثیر گذاشته و موجب تیرگی آن شود. ناحیه واژن خصوصی‌ترین قسمت بدن می‌باشد که در اکثر موارد پوشیده است بنابراین افراد پس از تعریق نمی‌توانند عرقی که در این ناحیه جمع شده را تمییز نمایند و یا بلافاصله دوش بگیرند، همچنین عدم جریان هوا در این ناحیه موجب باقی ماندن تعریق در ناحیه تناسلی شده و احتمال تغییر رنگ را افزایش می‌دهد.

تمییز کردن مکرر ناحیه تناسلی، استفاده از لباس‌های زیر نخی، شستشو و تعویض مکرر لباس‌های زیر می‌تواند در جلوگیری از تیرگی واژن نقش داشته باشد.

افزایش سن

پوست بدن در تمام قسمت‌ها با افزایش سن دچار تغییراتی می‌شود. پوست ناحیه واژن نیز از این قاعده مستثنی نمی‌باشد. در ابتدا همان طور که پیشتر اشاره شد تغییرات هورمونی یکی از دلایلی است که با افزایش سن منجر به تیرگی واژن می‌شود. همچنین افزایش سن منجر به تغییراتی در بافت و خاصیت ارتجاعی پوست می‌شود که می‌تواند موجب تیرگی واژن شود.

اصطکاک در ناحیه واژن

در هنگام انجام فعالیت‌هایی مانند ورزش کردن، رابطه جنسی و یا حتی پیاده روی اصطکاکی در ناحیه تناسلی ایجاد می‌شود که منجر به تیرگی واژن می‌شود. با انتخاب لباس‌های زیر نخی در هنگام ورزش کردن می‌توانید به راحتی از این موضوع جلوگیری نمائید.

اصلاح بیش از حد

افرادی که به صورت مکرر اقدام به اصلاح ناحیه تناسلی می‌نمایند به دلیل مواد شیمیایی که در کرم‌ها و لوسیون‌های اصلاح وجود دارد و همچینین تحریک مداوم پوست در هنگام رویش مجدد موهای ناحیه‌ی تناسلی خارجی، واژن به مرور تیره‌تر می‌شود.

درمان تیرگی واژن

در ابتدا باید به این نکته توجه نمائید که تیره بودن واژن نسبت به سایر قسمت‌های بدن امری طبیعی می‌باشد اما در صورتی که تغییر رنگ شدیدی در واژن احساس می‌نمائید و علائم دیگری مانند قرمز شدن واژن، خارش در ناحیه تناسلی، خونریزی، درد در حین رابطه جنسی و سایر علائم غیرطبیعی را مشاهده می‌نمائید باید به یک پزشک متخصص زنان مراجعه نمائید تا با بررسی علت اصلی تیرگی واژن، درمان مناسب را برای شما ارائه نماید.

گاهی اوقات با درمان علت اصلی، تیرگی این ناحیه نیز برطرف خواهد شد اما در برخی مواقع نیز ممکن ست کرم‌ها و یا لوسیون‌های روشن کننده ناحیه تناسلی برای شما پیشنهاد شود.

پیشگیری از تیرگی واژن

در بسیاری از موارد با انجام توصیه‌های ساده می توان از تیرگی واژن جلوگیری نمود، برخی از این موارد عبارتند از:

  • استفاده از لباس‌های زیر نخی
  • تعویض لباس‌های زیر در هنگام تعریق
  • شستشوی ناحیه تناسلی با لوسیون‌های مخصوص شستشوی ناحیه تناسلی
  • عدم اصلاح بیش از حد
  • استفاده از لیزر درمانی و یا سایر روش ها جهت از بین بردن همیشگی موهای ناحیه تناسلی
  • عدم استفاده از لباس زیر در هنگام خوابیدن جهت جلوگیری از تحریک و همچنین ورود هوا به این ناحیه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط